Minimalism för mig

Hej på er,
 
Som jag nämnde tidigare har jag nyligen flyttat hem till mina föräldrar igen, så jag är tillbaka på mitt gamla flickrum. I detta rum har jag växt upp och det är nästan lite nostalgiskt att vara tillbaka. En av mina tendenser är ju att jag har högt sentimetala och nostagiska värden på alla saker jag haft genom åren som gjort att jag haft svårt att göra mig av med mycket grejer som inte längre fyller en funktion. Till exempel gamla skrivböcker, kläder, biobiljetter, böcker.. ja allt möjligt! Jag har lådor fyllda med saker som jag inte ens plockar fram, de är bara arkiverade i min skrivbordsåda, garderob, i lådor eller i bokhyllan. En sak som är ett ständigt problem är att det alltid blir så stökigt på mitt rum, detta beror ju på att all min förvaring fylls av prylar som jag inte använder. Så de grejer som jag faktiskt använder hamnar på mitt skrivbord, stolar och golv. Ofta kan det vara riktigt stökigt och att vara här gör mig emellanåt stressad och när jag går och lägger mig ser jag till att fort släcka min lampa. Jag behöver alltså göra mig av med de grejer som bara tar plats i mina lådor och hyllor och faktsitk fylla dem med grejer som används så att jag på ett lättare sätt kan hålla mitt rum iordning.
 
Minimalism är ännu ett nytt begrepp och jag har ännu inte formulerat en definition av begreppet som passar mig. Men min idé om hur jag vill leva minimalistiskt är: 
 
- När jag behöver införskaffa något nytt ska jag i första hand söka efter det på second hand, på facebook, blocket osv, eller om behovet är för en kort tid är låna att föredra. Men det är också viktigt att köpa av kvalitet och ta vara på de saker som jag har och införskaffar.
 
- De saker jag har och även införskaffar ska ha ett syfte/funktion och ska hjälpa mig i mitt välmående. Har de inget syfte är det onödigt att bara köpa för köpandets skull. 
 
- Jag vill skaffa mig en större medvetenhet om min konsumption, förstå dess konsekevenser och minska dem. Hur mycket använder jag egentligen av mina saker?
 
- Mitt rum ska bli min fristad och här ska jag trivas, alltså behöver det ha fler rena ytor och ge mig ett lugn.
 
- Jag vill ägna min tid mindre på sociala medier och mer på intressen, på mig själv och på personer i min närhet.
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp